Hozzávalók: 4 szép nagy csirkecomb, 5 dkg reszelt sajt, 5 dkg
főtt füstölt sonka, 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 1
mokkáskanál őrölt szerecsendió, késhegynyi törött bors, olaj a sütéshez.
A csirkecombokat úgy csontozom
ki, hogy a comb bőre ne sérüljön meg. Megsózom és félreteszem. A reszelt sajtot
összekeverem egy tojás sárgájával, hozzáadom a nagyon apró kockákra vágott
sonkát és a fűszereket. A tölteléket rákenem a kiterített húslapra, majd
összehajtom, mint egy táskát. Három oldalán hústűvel vagy fogvájóval
összetűzöm, és lisztbe mártom. Az egész tojást a megmaradt fehérjével habosra
verem, majd a lisztes töltött combokat belemártom. A zsemlemorzsában
meghempergetem és a bő, forró olajba téve, de takaréklángon (hogy a vastag hús
jól átsülhessen) szép pirosra sütöm. Sült burgonyával és salátával vagy párolt
vajas zöldséggel, valamint gombamártással tálalom.