A rostélyosokat előkészítjük,
sóval és törött borssal ízesítjük. A töltelékhez való sovány, jól letisztított
marhahúst finomra őröljük, sóval és törött borssal ízesítjük, jól elkeverjük. A
rostélyosokat vékonyan megkenjük a fűszeres darált hússal, erre pedig elosztjuk
a felhevített zsírban félig megpirított vöröshagyma karikákat, majd mustárt
kenünk rá, végül befedjük uborkacsíkokkal. Szorosan felcsavarva vékony
zsineggel összekötözzük.
Ezután a regtöltött rostélyosokat
forró zsírban minden oldalukon elősütjük, majd átszedjük egy lábasba.
Zsírjukban szeletekre vágott vegyes zöldséget pirítunk, hozzátesszük a
babérlevelet, majd meghintjük liszttel, azzal még rövid ideig pirítjuk, majd
csontalaplével felengedve a rostélyosokra öntjük. Ha a hűs megpuhult,
kivesszük, a mártást tejföllel dúsítjuk, és finom szűrőn átszűrjük. Citromlével
ízesítjük. Tálaláskor a rostélyosokat felszeleteljük, előmelegített tálra
helyezzük, és bevonjuk a mártással. Köretként külön edényben burgonyapürét
adunk.