Hozzávalók: 14 dkg hátszín, 1 db tojás, 1 dkg gomba, 1 dkg
zöldborsó, 3 dkg kukoricaliszt, 1/ dkg só, 1/ g törött bors, 1 dkg vöröshagyma,
1 dkg apróra vágott füstölt szalonna, 1/2 db zöldpaprika
Elkészítés: Ízesített puliszkát
főzünk. A kockára vágott füstölt szalonnát üvegesre sütjük, belepirítjuk az
apróra vágott vöröshagymát, apróra vágott gombát és az apróra vágott
zöldpaprikát. Fűszerezzük, majd összekeverjük a megfőtt puliszkával.
A kivert és gyengén megsózott
hátszínszeletre tesszük, egyenletesen eligazítjuk, majd összetekerjük. Az így
kapott hústekercset alufóliába göngyöljük úgy, hogy a végei is zártak legyenek.
Közepes hőmérsékletű sütőben 40-45 percig pároljuk. Tálalásnál eltávolítjuk az
alufóliát, és a hústekercset rézsútosan felszeleteljük.