Hozzávalók: 1 kisebb csirkeaprólék, fél tubus zöldségkrém, 25
dkg meggy, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál rizsliszt, kevés cukor, 1-1
késhegynyi őrölt szegfűszeg őrölt fahéj, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
Elkészítése: A csirkeaprólékot
megtisztítom és feldarabolom, majd egy liter sós vízben megfőzöm. Közben a
meggyet megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. A megfőtt húst leszűröm,
kicsontozom, és metéltre vágom. A húst az átszűrt lébe visszateszem, hozzáadom
a kimagozott meggyet meg a fűszereket, és 5 percig forralom. Közben a tejföllel
elkeverem a rizslisztet, és behabarom vele a levest. Jól kiforralom, kevés
cukorral ízesítem. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.
Elkészítési ideje: 50 perc