Hozzávalók: 80 dkg sütőtök, 20 dkg burgonya, 2 evőkanálnyi
olaj, 2 evőkanálnyi szójaliszt, 2 dl tej, 2 evőkanálnyi sovány tejpor, 1 csomó
zöldpetrezselyem.
A sütőtököt meghámozzuk, a
magokat kidobjuk, leöblítjük, kis darabokra vágjuk. Kevés sóval, meleg vízben
elkezdjük főzni, amikor a sütőtök puha, hozzáfőzzük a megmosott, vékonyan
meghámozott, apró kockára vágott burgonyát, ezt is puhára főzzük. Áttörjük vagy
daráljuk vagy turmixoljuk. A megmosott, finomra vágott zöldpetrezselymet az
olajon kissé megpirítjuk, hozzákeverjük a szóját, a tejport, tejjel simára
kavarjuk. A tökpürével együtt 10 percig takaréklángon főzzük. Ízesíteni lehet
még cukorral, fahéjas cukorral ízlés szerint.