Nagydobosi sütőtökpüré burgonyával




Hozzávalók: 80 dkg sütőtök, 20 dkg burgonya, 2 evőkanálnyi olaj, 2 evőkanálnyi szójaliszt, 2 dl tej, 2 evőkanálnyi sovány tejpor, 1 csomó zöldpetrezselyem.
A sütőtököt meghámozzuk, a magokat kidobjuk, leöblítjük, kis darabokra vágjuk. Kevés sóval, meleg vízben elkezdjük főzni, amikor a sütőtök puha, hozzáfőzzük a megmosott, vékonyan meghámozott, apró kockára vágott burgonyát, ezt is puhára főzzük. Áttörjük vagy daráljuk vagy turmixoljuk. A megmosott, finomra vágott zöldpetrezselymet az olajon kissé megpirítjuk, hozzákeverjük a szóját, a tejport, tejjel simára kavarjuk. A tökpürével együtt 10 percig takaréklángon főzzük. Ízesíteni lehet még cukorral, fahéjas cukorral ízlés szerint.