Hozzávalók: a tésztához: 4 dl finomliszt, 1 evőkanál porcukor,
20 dkg Rama margarin, 1 tojássárgája, csipetnyi só, 2 evőkanál víz,
A töltelékhez: 4 dl sütőtökpép, 2 dl barna kristálycukor, 1
kiskanál méz 2 kiskanál vízzel elkeverve, 1 kiskanál őrölt szegfűszeg, 1
kiskanál fahéj, 10 dkg mazsola, 1/2 dl mirelit ribizke vagy egyéb gyümölcs, 2
evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj.
A tésztához valókat gyorsan
összegyúrjuk, és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A tészta 2/3 részét
kinyújtjuk, és úgy béleljük ki vele egy kerek sütőformát, hogy pereme is
legyen. A töltelékhez valókat simára keverjük, a tésztával bélelt formába
simítjuk és a maradék, kerek tésztalappá nyújtott tésztával betakarjuk. A
tetejét megszurkáljuk a visszamaradt tésztából, kis virágokat formázunk, és
ezzel díszítjük. Tojással megkenjük, előmelegített sütőbe toljuk és 10 percig
erős, majd takaréklánggal 30 percig sütjük.