Nagydobosi sütőtöklepény




Hozzávalók: a tésztához: 4 dl finomliszt, 1 evőkanál porcukor, 20 dkg Rama margarin, 1 tojássárgája, csipetnyi só, 2 evőkanál víz,
A töltelékhez: 4 dl sütőtökpép, 2 dl barna kristálycukor, 1 kiskanál méz 2 kiskanál vízzel elkeverve, 1 kiskanál őrölt szegfűszeg, 1 kiskanál fahéj, 10 dkg mazsola, 1/2 dl mirelit ribizke vagy egyéb gyümölcs, 2 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj.
A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, és úgy béleljük ki vele egy kerek sütőformát, hogy pereme is legyen. A töltelékhez valókat simára keverjük, a tésztával bélelt formába simítjuk és a maradék, kerek tésztalappá nyújtott tésztával betakarjuk. A tetejét megszurkáljuk a visszamaradt tésztából, kis virágokat formázunk, és ezzel díszítjük. Tojással megkenjük, előmelegített sütőbe toljuk és 10 percig erős, majd takaréklánggal 30 percig sütjük.