Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 2 pár debreceni kolbász,
fél füstölt sertéscsülök, 10 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl,
1 evőkanál liszt, 2 evőkanál fűszerpaprika, fél csokor kapor, köménymag, só.
A savanyú káposztát hideg vízben
jól átmossuk, majd kb. 1 liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a debreceni
kolbászt, a füstölt csülköt, és a kockákra vágott kolozsvári szalonnát. Kevés
sóval ízesítve puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk, melyhez hozzáadjuk
a finomra vágott vöröshagymát, köménymagot, az áttört fokhagymát,
fűszerpaprikát, majd besűrítjük a levest. Lassú tűzön kiforraljuk. Tálalásnál a
debrecenit felkarikázzuk, a csülköt kockákra vágjuk és rámerjük a forró levest.
Tejföllel dúsítjuk, vágott friss kaporral hintjük meg.
Elkészítési idő: 60 perc
Ajánlott ital: Alföldi ezerjó